refinansiere

Hvordan vil du sette standarden for gjeld-til-inntekt-forholdet?

Långivere vil at du skal ha nok inntekt til å dekke all gjelden din før de godkjenner deg for kredittforlengelse eller lån. Prosentandelen av inntekten din som går til gjeldsbetalinger er det långivere bruker for å vurdere kredittverdigheten din. Når du handler etter kredittkort og forbrukslån, er det viktig å vurdere gjeldsgraden.

Du vil være kvalifisert for et lån hvis gjeldsgraden er redusert. Du vil kunne kvalifisere deg til større lån og kredittkort. Her er hvordan din gjeld-til-inntekt-forhold kan sammenlignes med standardene for långivere. Det er noen smarte måter å redusere det over tid.

Hvordan beregner du din gjeld/inntekt (DTI), forholdet?

DTI -forholdet ditt er lik summen av all månedlig gjeld, inkludert studielån, billån, husleie/boliglån og studielån, forbrukslån delt på din brutto månedslønn.

La oss ta et eksempel: $ 2000 i månedlige lån (gjeld), $ 4000 i inntekt månedlig (inntekt) = 50% av DTI -forholdet

Hvorfor bruker långivere gjeld-til-inntektsgrad?

Det er ikke uvanlig at et forhold på 43% gjeld til inntekt anses som normalt. Dette tallet er også den høyeste mengden trygg gjeld du kan ha før du blir i trøbbel.

For godkjennelse av boliglån vurderer långivere ofte forholdet mellom gjeld og inntekt. Dette forholdet er en sammenligning av din hypotetiske månedlige inntekt med beløpet du tar på deg. Hvis inntekten din ikke dekker dine månedlige forpliktelser, kan det føre til problemer med din betalingsevne. Denne vurderingen brukes av långivere til å vurdere din betalingsevne i tide og redusere risikoen.

See also  Benefits of Using a Staffing Agency

Indikerer høyere gjeld-til-inntektsforhold dårlig kreditt?

Det er vanlig å tro at en høyere gjeld/inntektsgrad tilsvarer en lavere kreditt score. Men det er viktig å forstå at forholdet mellom gjeld og inntekt ikke vises på kredittrapporten din.

I motsetning til hva mange tror, ​​er det ikke synonymt med lav kreditt score å ha et høyt forhold mellom gjeld og inntekt. Långivere kan få en generell ide om din månedlige inntekt ved å se på kredittrapportene dine. I stedet bør forholdet fokusere på din totale gjeld.

Å ha en sunn og lavere gjeld-til-inntekt-ratio er imidlertid like viktig for lån eller kreditt kvalifisering som å ha en god kreditt score.

Sørg for at kreditten din er i god stand

Et lavt forhold mellom gjeld og inntekt kan indikere at du er en ansvarlig låntaker. Dette kan hjelpe deg med å få godkjent tilleggslån og spare penger.

Gjelds-til-inntektsgraden din (DTI) bør være mindre enn 35%. Du kan vurdere å legge til gjeld. Du bør ikke ta på deg ytterligere gjeld hvis din DTI overstiger 35%. I stedet jobber du med å redusere gjeldsforpliktelsene dine, for eksempel å betale ned kredittkort eller lete etter et rimeligere hjem eller til og med refinansiere lån. Det er mange måter å tjene mer penger på, for eksempel sidestopp eller en annen jobb.

Hvis gjeld-til-inntektsforholdet svinger rundt 35% til 50%, ikke bekymre deg. Dette nivået er “bedre enn gjennomsnittet”, så du kan fortsatt bli godkjent for lån. Din DTI bør holdes lav for å nå premienivået på mindre enn 35% gjeld til inntekt.

See also  HDFC Home Loan: Your Key to a Comfortable Abode
Divorce lawyer Previous post Reasons To Hire A Divorce Attorney
Solenoid Valve Manufacturers Next post A Comprehensive Guide to Solenoid Valves